لیفتراک

لیفتراک
لیفتراک (که به آن بالابر نیز گفته می شود)دارای نیرو است که برای بلند کردن و جابجایی مواد در فواصل کوتاه. لیفتراک در اوایل قرن بیستم توسط شرکت های مختلفی از جمله کلارک که انتقال نیرو انجام می داد و Yale & Towne Manufacturing که بالابر ساخته بودند تولید شدند.
از زمان جنگ جهانی دوم ، استفاده و توسعه در سراسر جهان بسیار گسترش یافته است. به تجهیزات ضروری در تولید و انبارداری تبدیل شده است. در سال 2013 ، 20 تولید کننده برتر در سراسر جهان با فروش 944405 دستگاه 30.4 میلیارد دلار فروش داشته اند.
لیفتراک یک وسیله نقلیه کوچک صنعتی است که دارای یک سکوی شاخکی با نیروی محکم در جلو است که می تواند برای قرار دادن در زیر بار برای بلند کردن یا حرکت دادن آن را بالا و پایین کند. لیفتراک نیازهای صنایع مختلف از جمله انبارها و دیگر امکانات بزرگ ذخیره سازی را تأمین می کند.
نیروی لیفتراک توسط باتری برقی یا موتورهای احتراق تأمین می شود. برخی از نمونه ها به اپراتورها اجازه می دهند هنگام رانندگی و کار با دستگاه بنشینند در حالی که برخی دیگر( استکر , ریچتراک , جک پالت برقی ) به ایستادن اپراتور نیاز دارند. برای حمل مواد و کالاها به طور گسترده در سراسر صنعت استفاده می شود.
تاریخچه لیفتراک
قرن میانه نوزدهم تا اوایل قرن 20 شاهد تحولاتی بود که منجر به لیفتراک های مدرن امروزی شد. پیشینیان لیفتراک مدرن بالابرهای دستی بودند که برای بالا بردن بار استفاده می شد. در 1906 ، راه آهن پنسیلوانیا کامیون های پلت فرم باتری را برای جابجایی چمدان در ایستگاه قطار Altoona ، پنسیلوانیا معرفی کرد. جنگ جهانی اول شاهد توسعه انواع مختلف تجهیزات حمل و نقل مواد در انگلستان توسط Ransomes ، Sims & Jefferies از Ipswich بود.
این امر تا حدی به دلیل کمبود نیروی کار ناشی از جنگ بود. در سال 1917 ، کلارک در ایالات متحده شروع به توسعه و استفاده از تراکتورهای برقی و تراکتورهای برقی در کارخانه های خود کرد. در سال 1919 ، شرکت Towmotor و Yale & Towne Manufacturing در سال 1920 وارد بازار بالابرها در ایالات متحده شدند. ادامه توسعه و گسترش استفاده از لیفتراک تا دهه 1920 و 1930 ادامه داشت. معرفی نیروی هیدرولیک و توسعه اولین لیفتراک های قدرت الکتریکی ، همراه با استفاده از پالت های استاندارد در اواخر دهه 1930 ، به افزایش محبوبیت کامیون های لیفتراک کمک کرد.
شروع جنگ جهانی دوم ،
مانند جنگ جهانی اول قبل ، استفاده از را در تلاش های جنگ تحریک کرد. پس از جنگ ، روشهای کارآمدتری برای ذخیره محصولات در انبارها در حال اجرا بود. انبارها به قابل مانور بیشتری احتیاج داشتند که بتوانند ارتفاعات بیشتری داشته باشند و مدل های جدید لیفتراک ساخته شد که این نیاز را برآورده می کرد. به عنوان مثال ، در سال 1954 ، یک شرکت انگلیسی به نام Lansing Bagnall ، که اکنون بخشی از گروه KION است ، اولین کامیون دسترسی الکتریکی به راهرو باریک را توسعه داد. این توسعه باعث تغییر طراحی انبارها شده که منجر به راهروهای باریک تر و انباشته شدن بار بیشتر می شود که قابلیت ذخیره سازی را افزایش می دهد.
در طی دهه های 1950 و 1960 ، به دلیل افزایش ارتفاع و ظرفیت های بالابری ، ایمنی اپراتور به یک نگرانی تبدیل شد. ویژگی های ایمنی مانند تکیه گاه های بار و قفس های اپراتور ، محافظ های سربار ، به نمونه های تولید شده در این دوران اضافه می شوند. در اواخر دهه 1980 ، طراحی ارگونومیک برای بهبود راحتی اپراتور ، کاهش آسیب ها و افزایش بهره وری در طراحی جدید گنجانده شد. در طی دهه 1990 ، انتشار گازهای خروجی از عملیات شروع به کار کرد که منجر به اجرای استانداردهای انتشار برای تولیدکنندگان لیفتراک در کشورهای مختلف شد. معرفی برق متناوب ، همراه با فناوری پیل سوختی ، همچنین اصلاحاتی در ادامه توسعه است.
کنترل و قابلیت های لیفتراک
هیدرولیک لیفتراک با استفاده از اهرمهایی که مستقیماً سوپاپ های هیدرولیکی را دستکاری می کنند یا توسط محرک های الکتریکی کنترل می شود و از اهرم های کوچکتر برای کنترل استفاده می شود. مورد دوم به طراحان آزادی بیشتری در طراحی ارگونومیک می دهد.
در انواع مختلف و ظرفیت بار در دسترس هستند. در یک فضای انبار معمولی ، بیشتر لیفتراک ها ظرفیت بار بین یک تا پنج تن را دارند. برای بلند کردن بارهای سنگین تر ، از جمله کانتینرهای حمل بار ، از دستگاه های بزرگتر تا 50 تن ظرفیت بالابر استفاده می شود.
علاوه بر کنترل برای بالا بردن و پایین آمدن شاخک ها (که به آن ناخن نیز گفته می شود) ، اپراتور می تواند دکل را به سمت عقب و جلو جابجا کند تا گرایش بار به زاویه دادن تیغه ها به سمت زمین را جبران کند و خطر لیز خوردن بار بر روی شاخک ها را نداشته باشد.اپراتورهای ماهرسالانه در چالش های موانع و به موقع در رودخانه های منطقه ای رقابت می کنند.
شاسی لیفتراک
Frame Truck مهمترین جز اجزا است که پایه دستگاه را تشکیل می دهد. تمام اجزای اصلی لیفتراک از جمله چرخ ها ، وزنه تعادل و دکل به شاسی متصل هستند.
وزنه تعادل
Counterweight یک وزنه از جنس چدن است که به قسمت عقب لیفتراک متصل است. هدف از وزنه تعادل مقابله با تعادل باری است که برداشته می شود. درمدلهای برقی ، باتری لیفتراک هم کار وزنه تعادل را انجام میدهد.
منبع نیرو
منبع تغذیه لیفتراک از یک موتور احتراق داخلی تشکیل شده است. موتور می تواند توسط LPG ، بنزین و گازوئیل تأمین شود. لیفتراک های برقی از سلول های سوختی یا باتری های اسید سرب نیرو می گیرند.
گوشواره دکل
گوشواره دکل به عنوان پایه لیفتراک عمل می کند. که بر روی ریل های دکل ثابت می شود تا بتوان آن را به راحتی به سمت بالا و پایین حرکت داد.
دکل
دکل یک قطعه عمودی است که بارها را بالا می برد و پایین می آورد. دکل متشکل از ریل های بهم پیوسته است که کنترل افقی را ارائه می دهد. بر روی ریل ها بلبرینگ هایی نصب میشوند که باعث حرکت ریل ها داخل یکدیگر میشوند.
مقررات ایمنی در بازدید روزانه لیفتراک
قبل از استارت و روشن نمودن ، بایستی مراحل زیر در خصوص بررسی چگونگی وضعیت را مورد توجه قرار دهیم:
- تایرها و فشار باد تایرها را کنترل کنید.
- از محکم بودن پیچ چرخها مطمئن شوید.
- آب رادیاتور را بازدید کنید و چنانچه کسری دارد آن را مرتفع سازید.
- روغن موتور را نیز بررسی کنید.
- ترمز دستی و بوق و فرمان ماشین را چک کنید.
- بررسی کنید که آیا دکل و سیستم هیدرولیک درست کار میکند.
- در صورتی که ازدستگاههای گازی استفاده میشود از سلامتی سیلندرهای گاز و شیلنگهای مربوطه قبل از استارت زدن باید اطمینان حاصل کرد.
- از ایمنی و سالم بودن شاخکها و قفل مربوطه مطمئن شوید
منابع سوخت لیفتراک
منابع سوختی لیفتراکها دارای انواع مختلفی مانند بنزینی ، گازوئیلی , برقی و… میباشد .
لیفتراک برقی
این نوع لیفتراکها از منبع برقی و الکتریکی ( باتری ) برای تأمین نیروی موردنیاز خود استفاده میکنند. شرکتهای پیشرو در ساخت لیفتراک برای کاهش هزینههای سوختی , کمتر شدن آلودگیهای محیطی , شرایط خاص استفاده در برخی از محیطها که نباید دودی وجود داشته باشد ، شرکتهای سازنده لیفتراک را ملزم به ساخت برقی و الکتریکی کردهاست.
لیفتراک بنزینی
دارای بیشترین فراوانی و تنوع و کاربرد در بین سایر دستگاه میباشند . استفاده از سوخت رایج بنزین باعث شده این نوع دارای بیشترین درخواست ساخت و تولید را داشته باشند.
لیفتراک گازوئیلی
این نوع با نام دیزلی نیز شناخته میشوند، دارای حجم و ظرفیت بالایی بوده و معمولاً در صنایع و کاربریهای سنگین کاربرد دارند . حجیم بودن و توان قدرتی بالا از ویژگیهای بارز این نوع میباشد .
لیفتراک هیبریدی
لیفتراکهای نسل آینده از نوع سوخت ترکیبی یا همان هیبریدی میباشند . استفاده از سوخت های فسیلی در کنار موتورهای برقی بیشترین راندمان و کارایی را در کنار کمترین استفاده سوختی و آلودگی محیلی فراهم نموده است. این نوع از لیفتراکها دارای کمترین تنوع و تعداد در بازار کنونی میباشند ولی در آینده ای نه چندان دور ، جایگزین سایر لیفتراکها خواهند شد.
لوازم یدکی لیفتراک
لوازم های گیربکس لیفتراک :
- صفحه کلاچ گیربکس
- دیسک
- شفت کلاچ
- دنده کشویی گیربکس
- دنده دوبل لیفتراک
- کشویی کامل
- شفت خروجی
- پوسته ی گیربکس
- کاسه نمد های گیربکس
- واشر کامل گیربکس
- پمپ حرکت
- توربین
- کاسه کلاچ
- استاتور
- پیستون کلاچ
- گیربکس لیفتراک و …
لوازم موتوری لیفتراک :
- پیستون
- رینگ
- بوش
- سوپاپ دود و هوا لیفتراک
- یاطاقان
- واشر کامل
- اویل پمپ
- کاسه نمدهای سر و ته میل لنگ لیفتراک
- گیت سوپاپ
- بوش شاتون
- بوش میل سوپاپ
- یاطاقان تعمیر اول تا سوم
- بغل یاطاقان و …
لوازم ترمز و لوازم چرخ :
- کفشک لنت
- سیلندر چرخ
- رگلاژ چرخ
- فنر های لنت
- کاسه نمد چرخ
- کاسه نمد پولوس
- لوازم سیلندر چرخ
- پیچ چرخ جلو
- پیچ چرخ عقب
- کاسه چرخ جلو
- رینگ چرخ
- لاستیک و …
لوازم یدکی لیفتراک (جک بالابر) :
- لوازم جک سینه
- لوازم جک فرمان
- بلبرینگ های دکل لیفتراک
لوازم های دیفرانسیل لیفتراک:
- سیبک های اکسل
- شیر بالابر
- واتر پمپ
- شمع گرمکن
- فیلتر روغن
- فیلتر هوا
- فیلتر گازوئیل لیفتراک و ….
کارشناسان ما در شرکت تامین دنیای هوشمند سپاهان اماده ارائه مشاوره
به تمامی مشتریان عزیز در سراسر ایران هستند.